Με τιμές θα παραλάβει από την Κύπρο η Ελλάδα τα λείψανα αγνοουμένων στρατιωτών

Τα λείψανα έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο θα παραλάβει τη Δευτέρα σε ειδική τελετή στη Λευκωσία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος φτάνει την Κυριακή στο νησί.

Τα λείψανα, που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, θα μεταφερθούν στην Αθήνα την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, στο οποίο θα επιβαίνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, και ο Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Κατά την άφιξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει πομπή προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκεί, τα λείψανα των έξι στρατιωτικών θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Οι συγγενείς των πεσόντων, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων-αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας, έχουν προσκληθεί και στην τελετή που θα γίνει κατά την παραλαβή των λειψάνων την Τρίτη στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και συνολικά της φιλοξενίας όλων των συγγενών που θα μεταβούν στη Κύπρο, καλύπτονται από προσφορές.

Συγκεκριμένα, η Κυπριακή Δημοκρατία καλύπτει τη διαμονή τους, ενώ το ΓΕΕΦ, η ΕΛΔΥΚ και ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, τα γεύματα. Η Αεροπορική Εταιρεία Aegean έχει επωμιστεί τα αεροπορικά τους εισιτήρια, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών απάλλαξε αυτά τα εισιτήρια από τέλη αεροδρομίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Βίτσας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συναντήσεις με τον Επίτροπο της Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου και με τον Έλληνα Πρέσβη στη Λευκωσία Ηλία Φωτόπουλο.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με την ελληνική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Την Τρίτη, ο κ. Φωκαϊδης θα παραστεί στην τελετή υποδοχής των λειψάνων των έξι Ελλήνων στρατιωτών, πεσόντων κατά την εισβολή, και το απόγευμα θα είναι παρών και στην Τελετή Μνήμης και Τιμής προς τους πεσόντες της Ακταιωρού «Φαέθων» που θα γίνει στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο