Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους στην Ελλάδα

Τραγωδία δίχως τέλος στην Μάνδρα. Εντοπίστηκε ακόμη ένας νεκρός, φτάνοντας έτσι τους 21 στην ίδια περιοχή που βρέθηκαν τα τελευταία 4 θύματα, κάτω από μπάζα και λάσπες, πέριξ του αμαξοστασίου του Δήμου, καθώς οι χείμαρροι κατέληγαν είτε σε αυτό το σημείο είτε στο ρέμα του Σαρανταπόταμου που εκβάλλει στον κόλπο της Ελευσίνας, όπου έχουν καταλήξει πολλά αυτοκίνητα και στις εκβολές του βρέθηκαν από το Λιμενικό τις προηγούμενες ημέρες δύο από τα θύματα.


Το Σάββατο, πρώτα εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε ένας άντρας 38 ετών, από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού που αναζητείτο.


Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν άλλοι δύο νεκροί από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές  ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας. Για τον έναν μάλιστα ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση και χρειάστηκε η βοήθεια δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.


Ο ένας είναι 58 ετών και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο κυνηγούς που αναζητούνταν και ο άλλος είναι 28 ετών και είναι ένας από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που παρέσυραν οι χείμαρροι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.


Την Κυριακή εντοπίστηκε νεκρός ένας 83χρονος κυνηγός που αναζητούσαν οι πυροσβέστες και είχε χαθεί στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα, πολύ πιο μακριά δηλαδή από εκεί που τελικά βρέθηκε… και εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία κάτω από όγκους μπάζων, φερτών υλικών και λάσπης σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο ο 38χρονος οδηγός φορτηγού.


Η σορός του 20ου βεβαιωμένου θύματος έγινε αντιληπτή κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης ενός βυτιοφόρου με προπάνιο που είχε ανατραπεί και παρασυρθεί από τους χείμαρρους και είχε διαρροή και ενδεχομένως η πρωινή δυνατή βροχή της Κυριακής απομάκρυνε κάποια ποσότητα λάσπης στον σωρό από τα φερτά υλικά απέναντι από το αμαξοστάσιο, αποκαλύπτοντας έτσι την ύπαρξη πτώματος στο σημείο.


Αγνοούμενοι παραμένουν ένας οδηγός  και ένα άτομο που είχαν δει δίπλα στην καντίνα την ώρα της καταστροφής και όταν μεταφερθεί η σορός του τελευταίου θύματος στο Θριάσιο για να γίνει η αναγνώριση τότε θα ξέρουν οι πυροσβέστες αν το θύμα που εντοπίστηκε σήμερα είναι ένας από τους αγνοούμενους.


Στη περιοχή προηγήθηκαν την Πέμπτη και δύο διασώσεις και αυτό βεβαίως βοήθησε κάπως στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας η οποία στην πορεία όμως εξανεμίστηκε από τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν.
 
Έως και 13 συλλήψεις για πλιάτσικο στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου


Τις 13 έφτασαν οι συλλήψεις επιτήδειων που κάνουν πλιάτσικο σε βάρος των πλημμυροπαθών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες περιοχές.
 
Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται


Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 21 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 16 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:


Νεκρός άντρας εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα στην περιοχή του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 83 ετών εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε από σορό με φερτά υλικά και μπάζα απέναντι από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 28 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
Νεκρός άντρας  58  ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Λιμενικό στις εκβολές ποταμού στον κόλπο Ελευσίνας
Νεκρός άντρας 38 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες από σωρό με φερτά υλικά δίπλα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας
Νεκρός άντρας 50 ετών  εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου (περνούσε χείμαρρος μέσα από το σπίτι του και παρέμενε αγνοούμενος από χθες)
Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)
Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από  εσωτερικό χώρο επιχείρησης  στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα,  στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.


Στο  Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία με αμετάβλητη την κατάστασή τους 12 άτομα, στην Ορθοπεδική και στην Παθολογική πτέρυγα αντίστοιχα. Μία ηλικιωμένη παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου.


Διακοπές στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας


Εξακολουθεί η διακοπή στην κυκλοφορία στον κόμβο Μάνδρας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στο 5ο χλμ, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στη διασταύρωση Μάνδρας-Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα και στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος του σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, στο ύψος της Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 
 
Περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας κηρύχτηκαν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξουσιοδότησε τους αρμόδιους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε σχετική απόφαση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Πιερίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (έντονων βροχοπτώσεων, πλημμυρών, κατολισθήσεων κ.λπ.) που εκδηλώθηκαν από την περασμένη Τετάρτη κλπ.
Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για την Θεσσαλία και συγκεκριμένα για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων που επίσης επλήγησαν.

 

Πηγή: news247

 

Δειτε Επισης

Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας