Άρχισε το πλιάτσικο στα ερείπια της Μάνδρας

Την ώρα που οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι φονικές καταιγίδες, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους επιτήδειους που ξεκίνησαν το πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν. 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι είναι απροστάτευτοι, με την αστυνόμευση στην περιοχή να μην είναι επαρκής παρά τα έκτακτα μέτρα φύλαξης, ενώ χθες βράδυ, πολλοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν μέσα στα ερειπωμένα σπίτια τους, φοβούμενοι «έφοδο» για κλοπές από επιτήδειους. 

Οι καταγγελίες για πλιάτσικο είναι πολλές και στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν ήδη τέσσερις Ρομά που “επισκέφθηκαν” πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι.  
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες. 

Την ίδια ώρα έχει τεθεί σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που αφορά στη φύλαξη της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν επιδρομές σε σπίτια κατοίκων από συμμορίες Ρομά και κακοποιών. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής βρίσκονται σε “κόκκινο “συναγερμό καθώς οι κάτοικοι  της Μάνδρας και της Νέας Περάμου εκφράζουν φόβους για τις περιουσίες τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός και συγκεκριμένα δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Τάξης έχουν εντολή να περιπολούν όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου ενώ κλιμάκια της ΟΠΚΕ θα ελέγχουν κάθε ύποπτη κίνηση. Μάλιστα με εντολή Αττικάρχη, από το πλάνο για τα μέτρα του Πολυτεχνείου εξαιρούνται οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής οι οποίοι θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές.  

“Μετά από επικοινωνία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο πληροφορηθήκαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι της Δυτικής Αττικής πλην των επικεφαλής, θα αποδεσμευτούν από την 06:00 της 17 Νοεμβρίου από τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. 

Είναι θετικό ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία προχώρησε στην αποδέσμευση των δυνάμεων, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα ζητήματα της κοινωνίας και σε κάθε περίπτωση αποτελεί θετικότατη εξέλιξη το ότι οι συνάδελφοι θα είναι δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες που μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε ηγεσία μας, έδειξε ξεκάθαρα ότι διαθέτει αντανακλαστικά καθώς και το πως αντιλαμβάνεται μια σύγχρονη αστυνομία δίπλα στους πολίτες” τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ