Θρίλερ με τους αγνοούμενους στην Ελλάδα- Βρέθηκαν δύο - Αναζητούνται πέντε

Μεσίστιες θα κυματίζουν από σήμερα οι σημαίες στα σχολεία της Ελλάδας. Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, εξαιτίας του θανάτου συμπολιτών μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Δυτικής Αττικής, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε σχετική ανακοίνωση, καλεί τους διευθυντές των σχολείων της χώρας να μεριμνήσουν, ώστε η ελληνική σημαία να παραμείνει μεσίστια.

 
Στο μεταξύ, σώος βρέθηκε και δεύτερος αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο.

Νωρίτερα είχαν έρθει ευχάριστα νέα για έναν εκ των αγνοουμενών, ηλικίας 67 ετών, καθώς λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνικής οδού Ελευσίνας-Θηβών.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μετρά 16 νεκρούς, ενώ ακόμη αγνοούνται πέντε άνθρωποι

 
Η επόμενη μέρα της απόγνωσης
«Απόγνωση» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των πλημμυρόπληκτων περιοχών της δυτικής Αττικής, την επόμενη μέρα της φονικής θεομηνίας.


Η νέα μέρα αποκάλυψε σκηνικό βιβλικής καταστροφής, με καταστήματα και ισόγεια σπίτια βυθισμένα σε τόνους λάσπης.
Κάτω από έναν βαρύ ακόμα ουρανό και υπό την απειλή μια νέας βροχόπτωσης, οι κάτοικοι στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, παλεύουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. Με φτυάρια και φαράσια απομακρύνουν τη λάσπη, με αντλίες και κουβάδες τα νερά, που λίμνασαν καταμεσής των ακινήτων τους.


Ένα αυτοκίνητο «καρφωμένο» μπροστά στον κινηματογράφο «Άστρον» κι ένα άλλο μέσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, θυμίζουν την ορμητικότητα του χειμάρρου, που στο πέρασμά του «θέρισε» 16 ζωές και κατάπιε περιουσίες.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής όπως μετέδωσε χθες το Euronews


Ο κ. Γιώργος καθαρίζει από νωρίς το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του. «Ευτυχώς, που δεν έβρεξε το βράδυ. Μπήκε ο χείμαρρος στο ισόγειο του σπιτιού. Το διέλυσε. Πάλι καλά που μένουμε στον πρώτο όροφο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ο κ. Παναγιώτης ήρθε από τον δήμο Ιλίου για να βοηθήσει. «Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Καλή δύναμη τους εύχομαι» λέει.

Ο κ. Σταύρος είναι ηλικιωμένος και άρρωστος. «Είμαι καρκινοπαθής. Τα πάντα διαλύθηκαν. Το φαρμακείο καταστράφηκε. Δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου» λέει απελπισμένος.

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του μικρού παντοπωλείου, η κ. Ευαγγελία, προσπαθεί να καθαρίσει τις λάσπες από τα ράφια του μαγαζιού της. «Το μαγαζί καταστράφηκε, το υπόγειο δίπλα στο σπίτι πλημμύρισε. Πώς θα ορθοποδήσουμε; Ποιος θα μας δώσει τα λεφτά για να τα φτιάξουμε;» αναρωτιέται.
Καθαρίζοντας την είσοδο του σπιτιού του, ο κ. Μανόλης μουρμουράει: «Στο ισόγειο έμενε η γιαγιά. Ευτυχώς, γλίτωσε. Την πήρα να μείνει μαζί μας».
 
“Όλοι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν”
Θα αποζημιωθούν από το Κράτος όλοι οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, διαβεβαίωσε στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων και ήδη στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης. Επίσης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία την οποία απέδωσε και στα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα.


Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καταρτιστεί και θα υλοποιηθεί ένα master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.
 
«Ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει»
«Ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει»: ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Πανελλήνιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην τραγωδία που έπληξε τη δυτική Αττική.


Υποδεχόμενος τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι επέλεξε να μην αναβάλει τη συνάντηση επικαλούμενος τη μέρα πένθους «γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά», είπε απευθυνόμενος στον αθλητή.
Και πρόσθεσε: «Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται, ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε. Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα».
 
Στην Ευρωβουλή οι καταστροφικές πλημμύρες της Αττικής
Στην Ευρωβουλή έφερε το ζήτημα των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και άλλα μέρη της χώρας, ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς εξέφρασε την οδύνη του για τον άδικο χαμό των συμπατριωτών μας, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήριά στους οικείους τους, και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως οι πλημμυροπαθείς.

Νέο κύμα κακοκαιρίας
Στο μεταξύ, νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνης Λάλος.

«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».

Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, κατά διαστήματα και την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου