Τραγωδία δίχως τέλος-Στους 16 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας του οποίου η τύχη αγνοείτο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική. Ο αριθμός των νεκρών έχει πλέον ανέβει στους 16 ενώ υπάρχουν ακόμη 21 τραυματίες, μία εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
 
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον ένα εκ των αγνοουμενών, ηλικίας 67 ετών, καθώς λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνικής οδού Ελευσίνας-Θηβών.
 
Μέχρι πριν λίγο ήταν καταγραμμένοι πέντε αγνοούμενοι, από τη χθεσινή θεομηνία, ωστόσο ένα ακόμα άτομα αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα, έπειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής, ανεβάζοντας και πάλι τον αριθμό των αγνοουμένων στους έξι.

Προκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.
 
Τα συνεργεία διάσωσης αντικρίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και σήμερα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα.
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτιρίων από τις λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά, που κατέβασε η χτεσινή πρωτοφανής θεομηνία.  
 
Στο μεταξύ, σχετικά τους νεκρούς που μεταφέρθηκαν χτες στο Θριάσιο νοσοκομείο, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.
 
Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 
Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.
 
Στο μεταξύ αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας στη θέση "Αμερικανική προβλήτα". Πρόκειται για ένα 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι.
 
Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.  
 
Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας. Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα. Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
 
«Ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει»
 
«Ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει»: ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Πανελλήνιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην τραγωδία που έπληξε τη δυτική Αττική.
 
Υποδεχόμενος τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι επέλεξε να μην αναβάλει τη συνάντηση επικαλούμενος τη μέρα πένθους «γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά», είπε απευθυνόμενος στον αθλητή.
 
Και πρόσθεσε: «Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται, ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε. Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα».
 
«Τιμή μου να ακούω πως στο πρόσωπό μου απευθύνετε έναν τέτοιο χαιρετισμό, μια τέτοια μέρα που είναι σοκαριστική για μένα και για όλη την Ελλάδα. Και συμπονούμε όλοι εμείς στην Εθνική Ομάδα αυτούς που επλήγησαν. Και εκ μέρους όλης της Εθνικής Ομάδας θα εκφράσω την λύπη μας, την συμπόνια μας και την συμπαράστασή μας σε αυτούς», απάντησε από την πλευρά του ο Λ. Πετρούνιας.
 
Στην Ευρωβουλή οι καταστροφικές πλημμύρες της Αττικής
 
Στην Ευρωβουλή έφερε το ζήτημα των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και άλλα μέρη της χώρας, ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς. Όπως επεσήμανε ο κ. Μαριάς, «η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας. Διότι ο πλανήτης καταστρέφεται, διότι προκαλούνται θεομηνίες και φυσικές καταστροφές με πολλά θύματα. Όπως ακριβώς συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στην Ελλάδα όπου τουλάχιστον 15 συμπατριώτες μου, έχασαν άδικα τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική. Έτσι για άλλη μια φορά μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως η Μάντρα θρηνεί τα θύματά της. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων δυστυχώς για άλλη μια φορά απεδείχθη περίτρανα». Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς εξέφρασε την οδύνη του για τον άδικο χαμό των συμπατριωτών μας, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήριά στους οικείους τους, και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως οι πλημμυροπαθείς.

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία