Εθνική τραγωδία στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζεται από τις Αρχές η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από τη φονική καταιγίδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, επίσημα οι νεκροί από τη θεομηνία είναι δεκαπέντε, δεκαεπτά τραυματίες εκ των οποίων μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση και ένας άνθρωπος θεωρείται αγνοούμενος. Τα σωστικά συνεργεία, που επιχειρούν συνεχώς, εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει τις επόμενες ώρες.

Οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ τις ενέργειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το βράδυ της Πέμπτης. Οι τοπικές Αρχές έχουν φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων σε τρόφιμα, νερά και διανυκτέρευση μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Από τους 15 νεκρούς, πέντε είναι γυναίκες και δέκα άνδρες, ενώ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν αναγνωριστεί μόνο οι έξι.


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ενημέρωσε ότι έχει υποβάλει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση.  «Και εγώ με τη σειρά μου, να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω συνδρομή. Το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Αττικής θα προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής.

Παράλληλα, κατεπείγουσα διοικητική έρευνα διατάχθηκε για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική. Ο Εισαγγελέας ζήτησε, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης και προσαγωγής τους.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση