Ξεκίνησε η μονομαχία της 2ης Κυριακής για την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα

Έτοιμη για την τελική αναμέτρηση είναι οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά, καθώς βλέπουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία τη δεύτερη Κυριακή. Αν η διαφορά μείνει κάτω από 20 μονάδες και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάτω από το 45% θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εξέλιξη πως οι κάλπες θα στηθούν για δεύτερη φορά.

«Ήταν μια εξαιρετική συμμετοχή. Η μεγάλη προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη είναι εδώ.  Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για την παράταξη και φυσικά είναι μια μεγάλη νίκη για την χώρα» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης. 

«Η δέσμευσή μας είναι ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε με ενότητα για την επόμενη μέρα, να λύσουμε προβλήματα. Αυτός είναι ο εχθρός μας, να λύσουμε τα προβλήματα των ελλήνων πολιτών της κρίσης» προσέθεσεστο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

«Η αίσθησή μας είναι αίσθηση αισιοδοξίας. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί.  Θα υπάρχει ένας απόλυτος συντονισμός με αυτονομία. Μέσα στη Βουλή θα είμαστε σε απόλυτη αρμονία» κατέληξε για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν σαφής: Εγγυώμαι την ενότητα και την ανανέωση, δήλωσε και προσέθεσε: Το αποτέλεσμα είναι ισχυρή εντολή πολιτικής ανανέωσης παρά τον άνισο αγώνα που δώσαμε, εγγυώμαι να ξαναχτίσουμε ένα Θεσμικό Δημοκρατικό Κόμμα, θα ενώσω τάξεις και γενιές».

Απάντησε και στο ερώτημα τι θα γίνει αν χάσει από τη Φώφη Γεννηματά: «Όλοι έχουμε μια πορεία, εγώ πάντα ήμουν σε αυτή την παράταξη. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου. Ότι και να γίνει θα είμαι εκεί».

Σιγά- σιγά τοποθετούνται και τα στελέχη

«Την προσεχή Κυριακή δεν εκλέγουμε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εκλέγουμε τον επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα και πραγματικά οι συμπολίτες μας, πέρα από όποια επιλογή έκαναν χθες, θα πρέπει από εδώ και πέρα να ψηφίσουν όχι με το θυμικό τους, όχι συναισθηματικά, αλλά με γνώμονα ποιος μπορεί πραγματικά να αντιπαρατεθεί στα ίσα απέναντι στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη».επισήμανε ο Στέφανος Ξεκαλάκης στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ
 
«Αν μπορούσε η σημερινή ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα το είχε πράξει εδώ και δύο χρόνια που ηγείται της προσπάθειας. Αν είναι να πάμε στην ίδια επιλογή, δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβούμε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μιας καινούριας ηγεσίας» προσέθεσε.

«Ένα από τα μεγάλα θέματα που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ότι ο νέος αρχηγός πρέπει να είναι εντός και εκτός της Βουλής. Δηλαδή πρέπει να δίνει δυναμική και να μπορεί να μην επιτρέπει να δημιουργηθεί δίπολο εντός της Βουλής» επισήμανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δείχνοντας στην πλευρά της κυρίας Γεννηματά. .

Λεωνίδας Γρηγοράκος στον Alpha 9.89: «Ήταν ένα εγχείρημα το οποίο αμφισβητήθηκε από πολλούς συμμετέχοντες αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πάμε μπροστά. Ήρθαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Πρέπει να πάμε ενωμένοι.  Θέλω συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση στα μεγάλα μας προβλήματα. Θέλω ενότητα, συναδελφική αλληλεγγύη». 

Στον ΣΚΑΙ 100,3 FM μιληησε ο Σπύρος Λυκούδης: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει λάθος ανάγνωση του μηνύματος του κόσμου και δεν θα θεωρηθεί ως εντολή ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Να προχωρήσουμε με ενότητα και ευθύνη. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν, περιμένουν. Πιστεύω βεβαίως ότι το αποτέλεσμα αδικεί τον Σταύρο γιατί κατά τη γνώμη μου κατέθεσε με σαφήνεια ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό λόγο στην λεγόμενη προεκλογική περίοδο».

Γιώργος Μαυρωτάς: «Οι ψηφοφόροι του Ποταμιού είναι αρκετά ανεξάρτητοι και δεν επιδέχονται νουθεσίες από την κορυφή. Δεν θα είχε και νόημα να κάνουνε και κάτι προς τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, προς την Φ. Γεννηματά ή προς τον  Ν. Ανδρουλάκη. Εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι ήταν μια ενδο-πασοκική διαδικασία, δεν το λέω κακοπροαίρετα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας χώρος που για χρόνια δέσποζε στον προοδευτικό χώρο και χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο χώρος αυτός μια μετεξέλιξη. Φαίνεται ότι θα είναι πάλι το ΠΑΣΟΚ πρώτο όνομα.

Δημήτρης Τσιόδρας: «Αυτό που μας νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε στον προοδευτικό κόσμο να καταλάβει ότι ο χώρος του δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στον κόσμο της ΝΔ που θέλει μεταρρυθμίσεις ότι εδώ συγκροτείται ένας πραγματικά προοδευτικός χώρος. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα». 

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Γάτσιου:
 
«Για τις χθεσινές εκλογές, πριν από κάθε τι άλλο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου, τις εθελόντριες και τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθειά μου και, βεβαίως, όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους. Όπως τους είχα υποσχεθεί, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά που πιστεύω και θα προσπαθήσω, με την πολιτική μου πράξη και τον αγώνα μου, να τιμήσω και εγώ την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.
 
Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μία νέα αρχή στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.  Ελπίζω και εύχομαι –θα προσπαθήσω δε και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις– το βήμα που κάναμε χθες να είναι η αρχή της πορείας προς το νέο που έχει ανάγκη η χώρα και όχι της επιστροφής στο παλιό που βρίσκεται στην πηγή όλων των προβλημάτων της.»

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή