Για πρώτη φορά εκτός φυλακής ο Κουφοντίνας

Στις 12.00 το μεσήμερι αναμένεται να λάβει 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο καταδικασμένος σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Θα βγει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε. Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.).

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σημειώνοντας ότι θα την είχε πάρει νωρίτερα, εάν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγει η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων: Το καλοκαίρι ως η εποχή του "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι