Στα Paradise Papers και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Μέτοχος σε offshore εταιρεία, η οποία εμφανίζεται στα Paradise Papers είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στην εφημερίδα «Έθνος», η συμμετοχή της στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι απολύτως νόμιμη, ενώ αφορούσε την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον νυν πρόεδρο  της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική μου δραστηριότητα στο χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα», δηλώνει, μεταξύ άλλων, η κ. Γκραμπόφσκι.
 
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα Paradise Papers, η εταιρεία Eternia Capital Management φαινόταν ενεργή μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ενώ σύμφωνα με την κ. Γκραμπόφσκι είχε δοθεί εντολή λύσης της εταιρείας από το 2012. Από εσάς πληροφορούμαι ότι η εταιρεία διαγράφηκε από το μητρώο των εταιρειών τον Ιανουάριο του 2015», απαντά η κ. Γκραμπόφσκι στο «Έθνος» και συνεχίζει: «Επειδή πρόκειται για εύλογο ερώτημα, ρώτησα και από την πλευρά μου τους νομικούς, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι συχνά προς αποφυγή εξόδων, για εταιρείες που ολοκληρώνουν τη δραστηριότητά τους, αφήνονται από τους agent service providers αδρανείς, χωρίς να καταβάλλονται τα ετήσια έξοδά τους και έπειτα από κάποιο διάστημα αδράνειας διαγράφονται από το εταιρικό μητρώο».
 
«Η offshore της κ. Μητσοτάκη εξηγεί την αφωνία της ΝΔ για τη μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα Paradise Papers», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη