Πρόταση για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή πρότεινε αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση που προκάλεσαν αντιδράσεις.
 
Το επίμαχο κομμάτι του άρθρου, που πυροδότησε τις ενστάσεις, προτείνει να επιβληθούν 'δίδακτρα' στους μαθητές, προκειμένου να λαμβάνουν οι αριστεύσαντες εκπαιδευτικοί επιπλέον αποδοχές. Ο βουλευτής προτείνει ένα τέτοιο μοντέλο, προκειμένου όπως ισχυρίζεται, να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας και να μην είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο για να καλύψουν μαθησιακά κενά. Όπως αναφέρει, η επιβάρυνση αυτή θα συναρτάται με εισοδηματικά κριτήρια και θα μπορεί να κυμαίνεται από 0€/μήνα για τους άπορους-άνεργους, έως 120€ για τις εύπορες οικογένειες.

Συγκεκριμένα περιγράφει: "Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο.
 
Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο". Σκοπός της πρόταση αυτής είναι, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, το δημόσιο σχολείο να "απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ".

Αντιδράσεις και αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είναι φυσικό η πρόταση προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις, αφού μοιάζει σαν να εισάγει από την κερκόπορτα δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο, ακόμη κι αν όπως ισχυρίζεται ο βουλευτής θα υπάρχουν επ' αυτού εισοδηματικά κριτήρια. Άμεση ήταν μάλιστα η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγγου που "άδειασε" έμμεσα τον βουλευτή.

"Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο" σημειώνει η Ράνια Σβίγγου απαντώντας ξεκάθαρα στο άρθρο του Τριανταφυλλίδη.
 
Πηγή: News247.gr 

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος