«Κελάηδησε» ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου – Εντολή θανάτου από τον Κορυδαλλό

Δράστης της δολοφονίας είναι ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας, κάνοντας κατάχρηση της άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς και ένα ακόμη άτομο, ο συνεργός του, με τον οποίο πήγαν μαζί στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου και ο οποίος την ίδια ημέρα της εκτέλεσης διέφυγε στην Αλβανία.

Ο 32χρονος δράστης που συνελήφθη στην Πάτρα, ομολόγησε την πράξη του είπε στους αστυνομικούς «ήθελα να τον εκφοβίσω και όχι να τον σκοτώσω».

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, τρεις είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας και είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για τους δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και έναν ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν δυο χρόνια.

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου έδωσαν, όπως προκύπτει από τα όσα έχει «ακούσει» ο κοριός, εντολή να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο λόγος που οι ηθικοί αυτουργοί θέλησαν να εκφοβίσουν τον γνωστό ποινικολόγο ήταν ότι, όπως οι ίδιοι υποστήριζαν, δεν πήραν από πελάτη του Ζαφειρόπουλου 100.000 ευρώ που τους είχε τάξει προκειμένου να εκφοβίσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο. Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου υποστηρίζουν ότι τους είχε τάξει 100.000 ευρώ και τώρα ασκούσαν πίεση για μετρητά 5 εκατ. ευρώ λόγω... τόκων.

Καθώς ο πελάτης του Ζαφειρόπουλου βρίσκεται στις φυλακές και δεν μπορούσαν να τον εκφοβίσουν δια ζώσης (ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε δεχθεί απειλές), διαπίστωσαν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχε επισκεφθεί τον πελάτη του στον Κορυδαλλό, ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Έτσι ο 32χρονος Αλβανός δράστης επικοινώνησε το πρωί της δολοφονίας με τον ποινικολόγο και του ζήτησε επειγόντως ραντεβού για το ίδιο απόγευμα με το όνομα Μιχάλης Λαζαρίδης.

Μαζί με τον συνεργό του προσήλθαν στο γραφείο του ποινικολόγου την ορισμένη ώρα και μετά από 20λεπτη συζήτηση μαζί του και αφού γυρνούσαν γύρω γύρω από το θέμα χωρίς να αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ανθρώπου που εκπροσωπούν (είχαν πει ότι ήθελαν να τον συναντήσουν καθώς δικός τους άνθρωπος κρατούνταν στη ΓΑΔΑ) σε μια προσπάθεια να κατοπτεύσουν το χώρο, ποιοι βρίσκονται εκεί κτλ. ο ένας από τους δύο βγήκε έξω δήθεν για να φέρει χρήματα για προκαταβολή από το αυτοκίνητο.

Επιστρέφοντας, κάποια στιγμή απροειδοποίητα έβγαλαν και οι δυο τα όπλα τους έξω και τα έστρεψαν προς τον δικηγόρο. Η μια σφαίρα τον βρήκε στον θώρακα και έπεσε νεκρός.

Όπως προκύπτει από συνομιλία ηθικού αυτουργού με τον 32χρονο Αλβανό που πυροβόλησε ο έγκλειστος είχε δώσει εντολή εκφοβισμού, να τον πυροβολήσουν συγκεκριμένα, στα πόδια για εκφοβισμό. «Ρίχτου μια στα πόδια για να πάρει το μήνυμα», φέρεται να του είπε.
 
Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ
 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ στη ενημέρωση, από την ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, την επιλογή και την κατόπτευση του χώρου, ο πυροβολισμός από κοντινή απόσταση παραπέμπουν σε κατά παραγγελία δολοφονία και όχι στην εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο.
 
Ο 32χρονος εντοπίστηκε σε καταυλισμό ρομά όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και να διαφύγει στη Γερμανία. Ο Αλβανός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ