Τώρα οι δηλώσεις Τσίπρα-Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ολοκληρώθηκε η κατ’ιδιαν συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο και αρκετοί δημοσιογράφοι παρακολουθούν στον κήπο των Ρόδων τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έφθασε στις 12 το μεσημέρι, τον υποδέχθηκε στην πόρτα ο Πρόεδρος Τραμπ. Μετά την υπογραφή βιβλίου επισκεπτών, εξήλθαν της συνάντησης και μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων, ο Αμερικανός Πρόεδρος καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα, είπε, κάνει μια εξαιρετική δουλειά και επιστρέφει.
 
Ο Ντόναλτ Τραμπ αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα και τα F16 τα οποία εκσυγχρονίζει με τη βοήθεια των Αμερικανών.
 
Συναντήσεις, είπε, θα έχουμε και στο γεύμα με συμμετοχή συνεργατών μας, θα συζητήσουμε με ποιους τρόπους μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει και εμείς να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Εχουμε μακρά σχέση με την Ελλάδα, καλή και πιστή φίλη, πρόσθεσε.
 
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τον Αμερικανό Πρόεδρο. Εξέφρασε την ελπίδα  να έχουν παραγωγικές συζητήσεις.
 
 
Αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ η οποία, όπως είπε, ελπίζω ότι θα ενισχυθεί. Τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έμπιστο φίλο και εταίρο των ΗΠΑ, με τις οποίες μοιράζονται κοινές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
 
«Είστε στην αίθουσα του υπουργικού Συμβουλίου, ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις. Η σχέση των χωρών μας είναι εξαιρετική είναι μια σχέση πολλών ετών, έχουν περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε περάσει, ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μια πολύ σημαντική ανάκαμψη με νούμερα ρεκόρ. Έχουμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας πραγματικά και είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα Κατά την έναρξη της συνάντησης των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου.
 
«Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία» τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία». Υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή. «Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα στην περιοχή», είπε. Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα». Επισήμανε την έντονη ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.
 
 
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν