Έκλεισαν οι κάλπες στη ΝΔ

Έκλεισαν στις 7 μ.μ. οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στα εκλογικά τμήματα και άρχισε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.
 
Στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς σήμερα ψήφισαν 4.650 ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 5.800. Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Η ΚΕΦΕ ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα με SMS, να κλείσουν οι κάλπες με εξαίρεση όπου υπάρχουν ψηφοφόροι μέσα στο τμήμα.

Μετά από τρεις μήνες εσωκομματικού αγώνα, η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει νέο πρόεδρο. Στις κάλπες από τις 7 το πρωί οι ψηφοφόροι του κόμματος προσήλθαν για να επιλέξουν έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, στις 285 χιλιάδες ανεβάζει τη συμμετοχή το επιτελείο Μεϊμαράκη. Όπως εκτιμούν τελικά η συμμετοχή θα διαμορφωθεί πάνω από 80%, δηλαδή πάνω από 320.000 ψηφοφόρους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θεωρείται βάσει των αποτελεσμάτων της προηγούμενης αναμέτρησης ως ο επικρατέστερος, καθώς έχει μια διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον ανθυποψήφιό του και εμφανίζεται να κόβει άνετα το νήμα σε κάποιες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζει στην υποστήριξη των ψηφοφόρων των δύο άλλων υποψηφίων του πρώτου γύρου , Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, για να πραγματοποιήσει την μεγάλη ανατροπή. Ούτως ή άλλως, καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στην σημερινή ψηφοφορία είχαν τα 404.078 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 20ης Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία εκτός από ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ν.Δ. και την Ελλάδα». Και κατέληξε τοινίζοντας ότι «η νέα κεντροδεξιά πολύ σύντομα θα προτάξει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε ψηφίσει ως τις 12 το μεσημέρι. Ανάρτησε όμως στο twitter μία «αυτοφωτογραφία» του (selfie) με μικρά παιδιά, με τη λεζάντα «για αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε, για να τους προσφέρουμε μια ασφαλέστερη, πιο αξιοπρεπή και καλύτερη Ελλάδα».

Στην Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εξερχόμενος του τμήματος δεν προέβη σε καμία δήλωση, τηρώντας απόλυτα την σιωπή που ο ίδιος επέβαλε στον εαυτό του, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, όταν έχασε στις εκλογές και παρέδωσε την διακυβέρνηση στον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Πηγές: ΚΥΠΕ, News247
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο