Απογοήτευση Σημίτη για το μέλλον της Ελλάδος

Απογοήτευση για το παρόν και προβληματισμό για το μέλλον της σημερινής Ελλάδος διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης, σε σημερινό άρθρο του υπό τον τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες σκέψεις»
 
Το βαθιά συντηρητικό, συνυφασμένο με αριστερολαϊκισμό, είναι κατά τον κ. Σημίτη τα δύο πολιτικά στοιχεία που, σε συνάρτηση όπως λέει, με μια «καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία», εμποδίζουν να υπάρξει πραγματικός εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός, σε άρθρο του στο αθηναϊκό «Βήμα της Κυριακής», βλέπει «αβέβαιο σήμερα το μέλλον της Ελλάδας» τονίζοντας πως είναι μόνιμα πια φαινόμενα η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς, και «η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει».
 
«Πολλοί», υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης, «αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».
 
Και συμπληρώνει πως αυτοί οι πολλοί «αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος».
 
Θεωρεί ακόμα ότι «η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας».
 
Κι αποφαίνεται πως «το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό». Διέξοδος θα υπάρξει , καταλήγει, μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές.
 
KYΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα