Προφυλακιστέοι και οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας των απολογιών τους, οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην Κρήτη.


Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι επτά κατηγορούμενοι πήραν το δρόμο για τη φυλακή, εξερχόμενοι του δικαστικού μεγάρου, λίγο πριν τις 04:30 το πρωί της Κυριακής και έπειτα από μία μαραθώνια σειρά απολογιών, η οποία είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου -κράτησε, δηλαδή, σχεδόν 20 ώρες!
Το κοινό σημείο στις απολογίες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κρητικά ΜΜΕ, είναι πως υποστηρίζουν ότι... μπλέχτηκαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη και δεν ήταν οι ίδιοι ανάμεσα στους «εγκέφαλους» που την σχεδίασαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά, κ. Περάκης, είπε, εξερχόμενος το απόγευμα του Σαββάτου, για λίγο, του δικαστικού μεγάρου: «Αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».

Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους.

Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν, ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο -ο οποίος εξ αρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση.

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο.

Ακολούθησαν, τελευταίοι, ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του και ο 45χρονος ακτιβιστής του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, στον οποίο αποδίδεται κομβικός ρόλος στην υπόθεση.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ