Συγκλονίζει ο Λεμπιδάκης: Με είχανε δεμένο με αλυσίδα σαν σκυλί

Συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς όσα έζησε όντως σε ομηρεία για τους τελευταίους 6 μήνες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στα χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του, ενώ πρόσθεσε πως «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο».
 

«Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε». 

Πώς έφτασαν στη σύλληψη των απαγωγέων

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr
 

Δειτε Επισης

Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι-Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Σήμερα η Τελετή Αφής-Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Έλον Μασκ: Η Ελλάδα βιώνει κατάρρευση του πληθυσμού της
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Σε καθεστώς ομηρίας κρατούσε την σύντροφό 54χρονος στη Θεσσαλονίκη-Τον κατήγγειλε για βία
Θύμα οπαδικής βίας 17χρονος στην Πάτρα-Τον χτύπησαν και του έβγαλαν την μπλούζα
Εντοπίστηκαν 59,5 κιλά κοκαΐνης σε κρύπτη εντός φορτηγού ψυγείου στην Ηγουμενίτσα
Εφιάλτης για 35χρονη στην Καλαμάτα- 29χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό