«Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα… Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια»

Την ενόχλησή της για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου εκφράζει η Εκκλησία, όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε δημοσιογράφους, κατά τη σημερινή παρουσία του στην ελληνική Βουλή, για την τελετή αγιασμού.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε λόγο για «εφευρήματα». Χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα, η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Πριν από την έναρξη της τελετής αγιασμού, ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στο γραφείο του κ. Βούτση, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη ανάγκη συνεργασίας Βουλής και Εκκλησίας και στην οικοδόμηση σχέσεων ειλικρίνειας, αμεσότητας και εμπιστοσύνης, προκειμένου να ξεπεραστούν «προκαταλήψεις» και «ιδεοληψίες». «Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά, και η Βουλή και η Εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας, αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους. Αυτό το έχει ξεχάσει η πολιτεία.
 
Απλά θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα και εμπιστοσύνη», ανέφερε. Ο κ. Βούτσης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Κάθε θεσμός και η εκάστοτε κυβέρνηση και Εκκλησία πρέπει να δώσουν το δικό τους αποτύπωμα για να ορθοποδήσει ο λαός μας».

Κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού, στην οποία παρέστησαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Πάνου Καμμένου, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Βασίλη Λεβέντη, οι οποίοι απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή δύναμη, υγεία, φώτιση και σύνεση στα μέλη της ελληνικής Βουλής.

Κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ιερώνυμος έκανε ειδική αναφορά και στην ελληνική διασπορά, σχολιάζοντας: «Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα δέκα εκατομμύρια ‘Έλληνες σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι΄ αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη