Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που συγκρούστηκε με αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σιγκαπούρη

Ελληνικών συμφερόντων είναι το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John MacCain ανατολικά της Σιγκαπούρης, με αποτέλεσμα δέκα Αμερικανοί ναύτες να αγνοούνται και πέντε να έχουν τραυματιστεί.
 
Το πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Stealth Maritime Corporation, η οποία, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε το περιστατικό.
 
«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, το δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμά του. Επίσης, δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης όπου και έγινε η σύγκρουση.
 
«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες, καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.
Αγνοούνται 10 Αμερικανοί ναύτες - Πέντε τραυματίες

Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων σημειώθηκε όταν το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», σημείωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι το αντιτορπιλικό πλέει αυτόνομα και κατευθύνεται προς το λιμάνι, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιο.

Μετά το ατύχημα, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στο twitter: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Αμερικανούς ναύτες του USS John S. McCain, καθώς είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».
 
 

Δειτε Επισης

Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του