Ποια είναι η Ηριάννα για την οποία ανήρτησαν πανό οι φίλοι της ΑΕΛ

Θέση για την πολύκροτη υπόθεση της Ηριάννας που εκτυλίσσεται στην Αθήνα, πήραν με πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΛ στη χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΑΡΗ.
 
Συμμετέχοντας στο κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό, οι οπαδοί της ΑΕΛ ήθελαν να δείξουν τη στήριξη τους στον γολγοθά που ανεβαίνει η νεαρή κοπέλα, για μια υπόθεση τρομοκρατίας, για την οποία δεν αποδείχθηκε ποτέ η συμμετοχή της.
 
Η υπόθεση της Ηριάννας που είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Φιλοσοφική ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια.
 
Στο σπίτι του συντρόφου της έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική και συνέλαβε και τους δύο. Εκείνος κατηγορήθηκε, δικάστηκε και αθωώθηκε αμετάκλιτα, ενώ η Ηριάννα στο μεταξύ έχει δώσει οικειοθελώς DNA.
 
Αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει πως είδε κάποιον να κρύβει ένα κουτί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη. Η Ηριάννα συνδέθηκε με την υπόθεση με μοναδικό στοιχείο το ελάχιστο κι επιστημονικά ανεπαρκές δείγμα DNA που βρέθηκε στο κουτί.
 
Ο δε αυτόπτης μάρτυρας επέμενε πως είδε άντρα να τοποθετεί το κουτί στο συγκεκριμένο σημείο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ενώ τα πυρομαχικά βρέθηκαν το 2011, εκείνην την συνέλαβαν το 2013, ενάμισι χρόνο μετά.
 
Ο συνήγορός της ζήτησε το δείγμα DNA ώστε να ελεγχθεί από ειδικό πραγματογνώμονα, διδάκτορα της Γενετικής, σε ελληνικό εξειδικευμένο κέντρο. Ο ανακριτής διαβίβασε το αίτημα της υπεράσπισης, όμως η Αστυνομία απάντησε πως το δείγμα ήταν ελάχιστο και δεν υπήρχε πια.
 
Γενετιστές κατέθεσαν πως για να είναι έγκυρο το δείγμα πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσοτικό πλαφόν. Άρα, εδώ με τη διαδικασία της ταυτοποίησης ασφαλές συμπέρασμα δεν προκύπτει. Με λίγα λόγια θα έπρεπε να απαλλαχθεί βάσει αμφιβολιών.
 
Την ώρα που για την Ηριάννα Β.Λ. δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο, εκείνη καταδικάστηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων σε 13 χρόνια φυλάκιση κατόπιν πρότασης της εισαγγελέως που έγινε δεκτή και οι κατηγορίες ήταν: Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό την προμήθεια για τέλεση εγκληματικών ενεργειών.
 
Τα αρχικά 20 χρόνια έγιναν 13 κατά συγχώνευση. Η ίδια καταγγέλλει ότι διώκεται για τις "κοινωνικές της σχέσεις" και ζητά την άμεση απελευθέρωση της ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα εξετάσει πιο "στενά" την υπόθεση.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Θεόδωρος Μαντάς, από την αρχή άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε και αίτημα αναστολής κατά το άρθρο 497ΚΠΔ, το οποίο προσδιορίστηκε να συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών στις 17 Ιουλίου.
 
Είναι οι πρώτες νομικές ενέργειες της νεαρής κοπέλας, προκειμένου να βγει από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας και να συνεχίσει τη ζωή της, ολοκληρώνοντας το διδακτορικό της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, που υποχρεώθηκε να αφήσει στη μέση.
 
Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσα από δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και τώρα καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί, ζητούν με δημόσιες τοποθετήσεις τους την απελευθέρωση της 29χρονης.
 
Ταυτόχρονα, δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων είναι ο Νίκος Φίλης, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας, καλούν "το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Δικαστών, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, της τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, την ΠΟΣΔΕΠ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Διεθνή Αμνηστία, την Ελληνική Ένωση για τα
 
Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, το Συνήγορο του Πολίτη, και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατικό πολίτη να παρέμβουν υπέρ της Ηριάννας".
 
Με πληροφορίες από News 247
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας