Μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά, κινδύνεψαν ακόμη και σπίτια

Βελτωμένη είναι η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά, καθώς μέχρι τα ξημερώματα κινδύνευαν σπίτια στα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού. Με τη συνδρομή των εναέριων μέσων από το πρωί και ενισχύσεων από την Πελοπόννησο η φωτιά έχει σχεδόν οριοθετηθεί και οι αρχές υπολογίζουν να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Τουλάχιστον 40 σπίτια κινδύνεψαν καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές. Το ΚΤΕΛ με εντολή της Πολιτικής Προστασίας έστειλε λεωφορεία στη περιοχή να παραλάβει κόσμο που τυχόν θέλει να μετακινηθεί και κυρίως τουρίστες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, χρειάστηκε να μετακινηθούν επισκέπτες του νησιού με λεωφορεία. Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.


Ηδη με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν σηκωθεί και επιχειρούν στα μέτωπα τω μεγάλων πυρκαγιών. Στην Κεφαλονιά από τα ξημερώματα έχουν έρθει και ενισχύσεις για να σβήσουν την φωτιά. Στις επιχειρήσεις, εκτός από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχει και ελικόπτερο Erickson. 

Το μεγάλο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές διάσπαρτες εστίες οι οποίες μπορούν να δώσουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα στους πρόποδες του Αίνου το μέτωπο έχει διασπαστεί έχοντας κατεύθυνση προς Αργοστόλι και Πόρο ωστόσο είναι σε δύσβατη περιοχή. Το κλειδί και πάλι κρατούν τα εναέρια μέσα τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης κάμνει ανοιχτά λόγο για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατό να έχουμε 37 φωτιές όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παναγής Δρακολόγκονας, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχέδιο να πληγεί ο τουρισμός στα νησιά της περιοχής.

Επιτόπου επιχειρεί το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού. Επιτόπου μεταβαίνουν κι άλλες δυνάμεις από την Πάτρα, την Τρίπολη, και την Κοζάνη, ενώ θα αφιχθεί πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων.  Αίτημα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού – Πρόννων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό   

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»