Αισιοδοξία για την Αττική-Ανακόπηκε η φωτιά στο Πολυδένδρι

Αισιοδοξία για την Αττική-Ανακόπηκε η φωτιά στο Πολυδένδρι Φοβούνται αναζωπυρώσεις Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Α. Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.
 
Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα.
 
Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά.
 
Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.
 
Βελτιωμένη η κατάσταση και στον Πύργο
 
Από τα ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
 
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο με 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο.
 
Σχετικώς καλύτερη, σε σχέση με χθες, χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές.
 
«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τονίζει ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία