Κάηκαν σπίτια και πυροσβεστικά στην Ανάβυσσο (pics&vid)

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο και η οποία είναι σε εξέλιξη.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και οι τρεις είναι καλύτερα στην υγεία τους και ίσως πάρουν εξιτήριο αύριο.  
 
Σημειώνεται ότι τους τραυματίες πυροσβέστες επισκέφθηκαν νωρίτερα στο 251 ΓΝΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος.  
 
Παράλληλα, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση. Τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει και αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήεων, ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.
 
Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που έχουν διακομιστεί με εγκαύματα κυρίως στα άκρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
 
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αναβύσσου Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.
 
Σε πύρινο κλοιό και η Λέσβος
 
Στο μεταξύ, μαίνεται από τις 4.30 το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική και δασική έκταση μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου.
 
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της στη διάρκεια της νύχτας, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής. "Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν" λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.
 
"Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε επιπλέον βοήθεια. Περιμένουμε και άλλες ενισχύσεις, θα έρθουν με το πλοίο οχήματα καθώς και άλλα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και επιπλέον εναέρια μέσα. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις μας ήταν ότι θα έχουμε μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε" λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Χριστιάνα Καλογήρου.
 
Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9.30 το βράδυ στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

 

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή