Ηταν σε υπηρεσία στο 251 ΓΝΑ η μνηστή του 34χρονου, όταν έμαθε για την πτώση του αεροπλάνου!

Μυστήριο παραμένει το πώς συνέβη το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στη Λάρισα, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.. 

Ο 34χρονος Νίκος Γρηγορίου ο ένας εκ των δυο νεκρών ήταν πιλότος και εκπαιδευτής με αρκετή εμπειρία και για το λόγο αυτό συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως συνέβη το δυστύχημα. Ο άτυχος πιλότος έκανε όνειρα για την κοινή του ζωή με τη μνηστή του, η οποία κατά τραγική συγκυρία, έμαθε για το δυστύχημα ενώ βρισκόταν σε εφημερία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η κοπέλα είναι οφθαλμίατρος και έμαθε για το δυστύχημα στη Λάρισα, όταν το νοσοκομείο ετέθη σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τους χειριστές του μικρού αεροσκάφους πριν ακόμη γίνει γνωστή η τραγική κατάληξη των ερευνών. 

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων.Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και πριν πάρει εκπαιδευτική άδεια για να κάνει μεταπτυχιακό, υπηρετούσε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει στη Λάρισα.

Θρήνος για τον 34χρονο

 
Η τραγική είδηση του θανάτου του 34χρονου επισμηναγού συντάραξε τους συγγενείς και τους φίλους του.  Από τα ξημερώματα οι φίλοι του αφήνουν τις σκέψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-«Phαντομάς δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι…και εσύ ήσουν γεννημένος γι'αυτό.. Καλές πτήσεις εκεί πάνω φιλαράκο..», γράφει ένας φίλος του.

-«Χάσαμε ξαφνικά ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της αεροπορικής μας οικογένειας, το βασικό στήριγμά μας, αφού ο Νίκος Γρηγορίου υπήρξε ο διευθυντής της σχολής μας ¨Μάθε να πετάς" όπως επίσης και ο εκπαιδευτής αέρος -εδάφους της σχολής μας», αναφέρεται σε άλλο μήνυμα.

-«ΑΡΙΣΤΟΣ σε όλα του, ενέπνεε εμπιστοσύνη, επεδείκνυε πραγματικό ενδιαφέρον, και ήταν αγαπητός από όλους. Ήταν κορυφαίος στα προσόντα του σαν Ικαρος στα Φαντομ, ηγετικός με τόλμη. Οξυδερκής παρατηρητής της πραγματικότητας, ήθελε μόνο να δίνει λύσεις. Τον διέκρινε η ανθρωπιά και το απαράμιλλο πνεύμα», λέει άλλος.

«Νίκο, εκτός από Ωραίος, ήσουν και Γενναίος για να βάλεις τη Μεγάλη Υπογραφή και να μας βοηθήσεις να υπάρξουμε! Πως να στο ανταποδώσουμε αυτό!», αναφέρεται σε ένα ακόμη μήνυμα.

Οι 34χρονος Νίκος Γρηγορίου και ο 43χρονος φίλος του Διονύσης Τσεκούρας, επιχειρηματίας στη Λάρισα, βρέθηκαν να πετούν μαζί, όπως και άλλες φορές, αφού ήταν μέλη της αερολέσχης Λάρισας.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν στις 3 τα ξημερώματα δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Δένδρα.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού. 

Ιδιοκτήτης του μικρού αεροσκάφους ήταν ο 43χρονος  Διονύσης Τσεκούρας, γνωστός επιχειρηματίας στη Λάρισα, στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Διονύσης Τσεκούρας 

Βίντεο από παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές (παράδοση πτυχίων) από τη σελίδα του 34χρονου στο Facebook

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο