«Έδωσαν» τον Σώρρα στον ανακριτή οι συνεργάτες του

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον 1ο ειδικό ανακριτή βρέθηκαν σήμερα, τρεις από του συνεργάτες του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα. Οι τρεις κατηγορούμενοι, στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις» απολογήθηκαν για σειρά κακουργηματικών πράξεων και αμέσως μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, διαχώρισαν τη θέση τους από τον άφαντο πρόεδρο της «Ελλήνων Συνέλευσις». Φέρονται να επέρριψαν ευθύνες στον Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζοντας ότι ενώ όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες έχει εξαφανιστεί. Όπως φέρονται να ανέφεραν, οι ίδιοι ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα και πλέον βρίσκονται μόνοι τους αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Ακόμη, φέρονται να επικαλέστηκαν στον ανακριτή την περιβόητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή πως ο ίδιος έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοση της επίμαχης απόφασης, την οποία τότε κανείς, όπως φέρεται να είπε δεν αμφισβητούσε ούτε όμως και κάποιος είχε ελέγξει τη βασιμότητα των όσων ο ευαγγελίζονταν τότε ο Αρτέμης Σώρρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταζητούμενος πλέον πρόεδρος της «Ελλήνων Συνελεύσις» έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα η ζημία για το Δημόσιο (από τις οφειλές αυτές που δεν κατατέθηκαν) να ανέρχεται στα περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και εννέα συνεργατών του -εκ των οποίων για δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό. Τα αδικήματα που οι κατηγορούμενοι, κατά περίσταση αντιμετωπίζουν είναι αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι προς απολογία.
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα-Είχε τραυματιστεί στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Το χρονικό του θανάτου του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα-Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν