Χαμόγελο του Παιδιού: Η μητέρα στην Πάτρα κακοποιούσε και τα άλλα 3 παιδιά της!

Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 7μηνών μωρό που κακοποιήθηκε βάναυσα από τους γονείς του στην Πάτρα

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 7μηνών μωρού από τους γονείς του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 έως και το 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες από ευαισθητοποιημένους πολίτες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την συγκεκριμένη «μητέρα» και για την κακοποίηση και παραμέληση των άλλων 3 ανήλικων παιδιών της! Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ευτυχώς και τα 3 παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσια παιδικής προστασίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά.

Σήμερα, τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του οργανισμού σπουδάζουν, υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εργάζονται, κάνουν τη δική τους οικογένεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργοί πολίτες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111» .

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γραφείο Τύπου, 210-3306140, press@hamogelo.gr
 
 
Πηγή: protothema.gr 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή