Νέα τροπή στην υπόθεση Μπεν: Ίχνη αίματος στο σανδάλι και το παιχνίδι του

Ίχνη αίματος φέρονται να εντοπίστηκαν στο αυτοκινητάκι και το σανδάλι που πιστεύεται ότι ανήκουν στον Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 26 χρόνια, ενώ περνούσε το καλοκαίρι με τους παππούδες του στην Κω. 

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε ότι η εγκληματολογική έρευνα που διεξάγεται στο Άμπερνεν προσπαθεί να πάρει δείγματα DNA από τα αντικείμενα. 

Σύμφωνα με το BBC, o επιθεωρητής Jon Cousins τόνισε ότι τα ευρήματα «ενισχύουν» τη θεωρία ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα κοντά στην περιοχή, όπου εξαφανίστηκε. 

Την ίδια ώρα η επικαφαλής της ιατροδικαστικής ομάδας, καθηγήτρια Λόρα Ντόσον, ανέφερε από την πλευρά της ότι οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ένα «χημικό δακτυλικό αποτύπωμα» από ουσίες που έχουν απομείνει κατά τη διαδικασία της αποσύνθεσης. Είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι αυτό το χημικό προφίλ που βρέθηκε πάνω στα αντικείμενα είναι αποτέλεσμα της αποσύνθεσης του αίματος».

«Είναι αξιοσημείωτο για την ταυτοποίηση ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που έχει αιμορραγήσει και έχει έρθει σε επαφή με αυτά τα αντιείμενα. Οι βιολόγοι τώρα έχουν στα χέρια τους αυτά τα αντικείμενα και θα ερευνήσουν την ταυτότητα του προσώπου που άφησε ίχνη αίματος πάνω τους», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει, από την πλευρά της, η Daily Mail, η μητέρα του «μικρού Μπεν», Κάρι Νίνταμ θεωρεί ότι η ανακάλυψη αυτή είναι μία ένδειξη για το τι συνέβη την ημέρα που εξαφανίστηκε το παιδί της.  Η κ.Νίνταμ εκφράζει φόβους ότι ο 21 μηνών τότε Μπεν σκοτώθηκε και εξαφάνισαν το άψυχο σώμα του προτού η βρετανική αστυνομία ξεκινήσει τις έρευνες στην περιοχή πέρυσι. 

Παράλληλα, παρακαλεί όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία για το τι συνέβη στο παιδί της, να τη φέρει στο φως. «Αυτό επιβεβαιώνει ό,τι υποπτεύεται η αστυνομία. Πιστεύουμε ό,τι πιστεύουν», δήλωσε στην Daily Mirror. 

Και πρόσθεσε: «Μοιάζει σαν μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας, επειδή δεν έχει βρεθεί το πτώμα του Μπεν. Αυτό αποδεικνύει σε μένα χωρίς αμφιβολία ότι τον μετακίνησαν και τον έθαψαν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όλα είναι μία μεγάλη συγκάλυψη»

Η αστυνομία επισήμως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο την ολοκλήρωση των ερευνών στο νησί, επισημαίνοντας ότι ο Μπεν είναι νεκρός, μετά από ατύχημα με εκσκαφέα, στις 24 Ιουλίου 1991. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες το πτώμα του μικρού δεν βρέθηκε ποτέ.

Το σανδάλι του μικρού Μπεν βρέθηκε το 2012 στην περιοχή όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας εργαζόταν με τον εκσκαφέα, ενώ το αυτοκινητάκι είχε βρεθεί σε άλλο σημείο της περιοχής.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ