“Καθοριστικό βήμα η έξοδος της Ελλάδας από το υπερβολικό έλλειμμα”

«Εξαιρετική είδηση» και «καθοριστικό βήμα» για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.  
 
«Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα μπήκε το 2009, λίγο πριν μπει στα μνημόνια, με έλλειμμα τότε 15,1% του ΑΕΠ» είπε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.  
 
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δημιουργηθεί 260.000 θέσεις εργασίας με στόχο την μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες μέσα στη επόμενη πενταετία.  
 
Μια άλλη παράμετρος  κυβερνητικής πολιτικής θα είναι, είπε, η μείωση των κοινωνικών και των περιφερειακών ανισοτήτων, μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού και συνεταιριστικού τομέα της οικονομίας, ο οποίος θα παίξει αποφασιστικό ρόλο.  
 
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από συνεδριακό κέντρο, όπου θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας, όταν εργαζόμενοι της ΔΕΗ εμφανίστηκαν κρατώντας ένα φέρετρο για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρηση και την επικείμενη ιδιωτικοποίηση τμημάτων της. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο του συνεδριακού κέντρου, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη