Μίνως Κυριακού: Σάββατο πάντρεψε τον γιό του, Κυριακή «έφυγε» από τη ζωή

Έφυγε την Κυριακή από την ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας των ΜΜΕ Μίνως Κυριακού. Ο εκλιπών βρισκόταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό Αργολίδας, όταν το μεσημέρι της Κυριακής ένοιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 7 το απόγευμα.
 
Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Σάββατο είχε παντρέψει τον γιο του Θοδωρή, που ηγείται των επιχειρήσεων της οικογένειας στα ΜΜΕ, και μία μέρα πριν είχε βαπτιστεί το εγγόνι του.
 
Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε στις 31 Μαϊου 1942 στον Πόρο και καταγόταν από ναυτική οικογένεια. Από μικρός δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, κυρίως στον τομέα των τάνκερ. Ευρύτερα γνωστός έγινε το 1989, όταν δημιούργησε το δεύτερο ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα, τον Αντένα, ενώ αργότερα οι τηλεοπτικές του επιχειρήσεις επεκτάθηκαν στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Η ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ είχε ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα  με την ίδρυση στην Αθήνα του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2).
 
Ο Κυριακού ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην ανώτερη κατηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF). Από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
 
Το 2004 νυμφεύτηκε σε δεύτερο γάμο την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισε πριν από λίγους μήνες. Από τον πρώτο γάμο είχε αποκτήσει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή