Προϋπόθεση λύσης η απομόνωση "ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Κύπρο"

Την πλήρη απομόνωση «των ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Κύπρο, που δεν θέλουν λύση», έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και για το Κυπριακό.  
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι για την επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη η πλήρης απομόνωση των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που δε θέλουν να βρεθεί μια πραγματική λύση.  
 
«Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες», υπογράμμισε, αλλά σημασία έχει, πρόσθεσε, «να ελέγξουμε όμως και τους “δικούς μας” που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση». «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα του ότι όλα τα κόμματα θα στηρίξουν τον Κύπριο Πρόεδρο.    
 
‘Οσον αφορά την απόφαση του Eurogroup είπε ότι επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση του Ποταμιού ότι η διαπραγμάτευση καθυστέρησε αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη και η χώρα να χρειάζεται κάθε μήνα περισσότερα δανεικά.
 
«Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το Κυπριακό» είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Λεβέντη.
 
Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. «Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη» τόνισε ο κ Λεβέντης. 
 
Ολοκληρώνονται σήμερα οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς που ξεκίνησαν χθες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού και τον Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρόων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει σήμερα τις επαφές του στις 11 το πρωί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 θα προσέλθει στο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατική Συμμαχία Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις του ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 3 το μεσημέρι.  
 

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή