Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας για το θάνατο Κ.Μητσοτάκη

Συλλυπητήρια εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, για το θάνατο σήμερα τα ξημερώματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε ηλικία 99 χρόνων. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους  έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του», ανέφερε προ ολίγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
 
Τα θερμά συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε...» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.
 
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «τελευταία μεγάλη προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας».
 
Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο Twitter και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια και φίλους», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, καταγόμενος και αυτός από τη Κρήτη, Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς έγραψε στο twitter ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν «κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής επί 7 δεκαετίες, και μεγάλος φίλος της Αμερικής».
 
«Έφυγε ο τελευταίος ξεχωριστής γενιάς πολιτικών. Καλοτάξιδος εκεί που θα ξαναβρεί την αγαπημένη του Μαρίκα. Συλλυπητήριά στην οικογένειά του», ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης, Τέρενς Κουίκ.
 
Σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη Γιάννη Βούλτεψη  (1923-2010), η πολιτική αντίληψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο: Σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, εμπιστοσύνη στην ατομική πρωτοβουλία, σταθερός προσανατολισμός προς την Ευρώπη και συμμετοχή στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προσπάθησε να την εκφράσει έμπρακτα, τόσο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όσο και ως πρωθυπουργός.

Δειτε Επισης

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς