Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου από παγιδευμένο φάκελο (pics)

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στη συμβολή  των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη, σε όχημα στο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ο οδηγός του και δύο συνεπιβάτες,  υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος πιθανότατα πέρασε από όλους τους ελέγχους και φέρεται να ανοίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό καθώς το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ήταν καθισμένος στη θέση του συνοδηγού του οχήματος.
 
Ο κ. Παπαδήμος και ο οδηγός του έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με εξωτερικά τραύματα, που φαίνεται ότι προκλήθηκαν από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς ωστόσο να διατρέχει κανένα κίνδυνο στη ζωή του. Ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη επιβάτη.
 
Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Αποφασίστηκε να μπεί στο χειρουργείο 

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.
 
Οι συνοδοί του έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους", αναφέρει το ανακοινωθέν των γιατρών του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας.
 

Σε κλοιό το όχημα, στο σημείο η αντιτρομοκρατική
 
Η περιοχή στην συμβολή της Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Επιτόπου έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της σήμανσης έφτασαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή.
 
Κλειστή αυτή τη στιγμή η Πατησίων και οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μπαράζ με τους φακέλους και η λίστα της Πόλας Ρούπα
 
Σημειώνεται ότι σειρά εκρηκτικών φακέλων είχαν αποσταλεί τον περασμένο Μάρτιο προς διάφορους ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόμπλε. Για την τελευταία αυτή αποστολή, είχε αναλάβει την ευθύνη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης όμοια με εκείνη που περιείχε ο φάκελος που είχε αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας τον περασμένο Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι τότε, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν οκτώ παγιδευμένους φακέλους στο Κρυονέρι. Ένας εξ αυτών είχε και τότε αποδέκτη τον κ. Παπαδήμο.
 
Τον περασμένο Ιανουάριο λίγες μέρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρουπα σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σημειώσεις της που αφορούσαν τον κ. Παπαδήμο και άλλους πολιτικούς.
 
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί  χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν  τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
 
Το ενδεχόμενο εκτός από τον εκρηκτικό φάκελο που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία, γνωρίζοντας την πρακτική των τρομοκρατών να μην αποστέλλουν ένα μόνο φάκελο, αλλά πολλούς ταυτόχρονα σε γραφεία και υπηρεσίες, ελέγχει εξονυχιστικά το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ αλλά και εταιρείες κούριερ με στόχο να βρει τυχόν "εκρηκτικούς" φακέλους με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες.


Οι ίδιοι έλεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ. Από εξονυχιστικούς ελέγχους θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που έχουν ταχυδρομηθεί τα τελευταία 24ωρα.

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, του στο twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία