Επίθεση με τσεκούρια και μαχαίρια σε φοιτητές και ΜΑΤ στην Αθήνα (pics&vid)

Με νέα «όπλα» εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες οι κουκουλοφόροι απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα: Μετά τις ενισχυμένες μολότοφ τόσο την περασμένη εβδομάδα στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου, όσο και σήμερα στα Εξάρχεια, «επιστρατεύθηκαν» τσεκούρια, ρόπαλα, αλλά και στιλέτα! Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός προκαλούν σοκ. 
 
 
 
 
Αναρχικοί κινούνται προς τους άνδρες των ΜΑΤ και τους φοιτητές κρατώντας τσεκούρια και στιλέτα, έτοιμοι να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε μια ενδεχόμενη κοντινή προσέγγιση με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την περασμένη Πέμπτη, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν εντοπίσει μέσα στο σακίδιο ενός κουκουλοφόρου τον οποίο συνέλαβαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.
 
 
Και την περασμένη Τετάρτη, όμως,  κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί στη διάρκεια του συλλαλητηρίου εργαζομένων στο Σύνταγμα, στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά.
 
Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Παιδαγωγικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ναυαρίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή. Λίγο μετά υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια.
 
 
 
 
 
 
Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ξέσπασαν νέα επεισόδια, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια - με πετροπόλεμο στη Θεμιστοκλέους μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ. Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα.
 
 
 
 
 
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
 
Ένταση με κουκουλοφόρους σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε με δολοφονική μανία εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ.
 
Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Οι κουκουλοφόροι είχαν δράσει με αντίστοιχο τρόπο όπως νωρίτερα σήμερα και την περασμένη εβδομάδα στα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα στη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στην ψήφιση του 4ου Μνημονίου.
 
Κουκουλοφόροι εκτοξεύουν κροτίδες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ με αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες
 
Άνδρες των ΜΑΤ δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους που προσπαθούν να σπάσουν τις ασπίδες με τα σφυριά που κρατούν στα χέρια τους, έξω από τη Μ. Βρετανία, την περασμένη Τετάρτη
 
Πηγή: protothema
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας