Καμμένος : H Τουρκία δεν σεβάστηκε αυτό που σέβονται και οι πιο βάρβαροι στρατοί

 «Είναι σημαντικό να πούμε ότι την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα, έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μια οικογένεια, πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος, την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου, τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» σχολίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος  στις χθεσινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Ο κ. Καμμένος προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση από την Κάρπαθο, όπου παρέστη στο μνημόσυνο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006, όταν ενεπλάκη σε αερομαχία με τουρκικά πολεμικά και το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, την προηγούμενη μέρα είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε ισάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο κεντρικό Αιγαίο και ανατολικά της Ρόδου.

Η μια παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου έγινε από το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών που πέταξε μεταξύ Λέσβου και Χίου και εξήλθε του FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου και οι άλλες τρεις παραβιάσεις έγιναν από τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρει το Επιτελείο, τα τουρκικά ιπτάμενα μέσα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες