Nέο ύποπτο κρούσμα «Μπλε Φάλαινας» στην Κρήτη

Προβληματισμό, ανησυχία αλλά και ερωτηματικά προκαλούν τα εμφανιζόμενα στην Ελλάδα ως κρούσματα του επικίνδυνου παιχνιδιού "Μπλε Φάλαινα".  Στη δημοσιότητα καταφτάνουν περιπτώσεις 15χρονων και 16χρονων που έχουν σημαδέψει το σώμα τους σύμφωνα με τα όσα φαίνεται να προστάζει το παιχνίδι. Τελευταία γνωστή περίπτωση αυτή της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη, αν και οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιφυλάξεις.

Τώρα, ένας πατέρας από την Κρήτη σοκάρει με την κοινοποίησή του στο Facebook. Στο μήνυμά του  αναφέρει ότι μια συμμαθήτρια της κόρης του ηλικίας 9 ετών έχει παρόμοια σημάδια στα χέρια της με εκείνα που εμφανίζουν όσοι έφηβοι παίζουν την «Μπλε Φάλαινα».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «ΠΡΟΣΟΧΗ. Η κόρη μου (9 ετών) ήρθε από το σχολείο και μου είπε συμμαθήτριά της "γρατζουνίστηκε" παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται "Μπλε Φάλαινα"... Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι η μπλε φάλαινα, την "ψάρεψα" για πληροφορίες.... Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε.... Θα προβώ σε ενημέρωση των γονέων... Για τους μη γνώστες επίτηδες δεν γράφω τι είναι η "Μπλε Φάλαινα" για να ψάξετε και τα θύματά του! Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας. Παρακαλώ κοινοποιήστε».

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι

Η «μπλε φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις των εφήβων. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι χρήστες λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες