Ελλάδα: Φωτιά σε φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη-Άγρια επεισόδια έξω από τη Βουλή

  Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώμισι το βράδυ  στο Σύνταγμα. Κουκουλοφόροι με μολότοφ έβαλαν φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη.

 Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε ξεκίνησε η βροχή των μολότοφ. Είχε προηγηθεί επίθεση και ξυλοδαρμός δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμούς από ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων. 


Η «έφοδος» προς τη Βουλή έγινε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε LIVE από Σύνταγμα

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή ενώ  ψηφίζεται το 4ο μνημόνιο


Την ώρα που στη Βουλή η συζήτηση μπαίνει στην τελική ευθεία τα συνδικάτα δίνουν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στη νέα συμφωνία που θα επιφέρει νέες μειώσεις στα εισοδήματα - Κουκουλοφόροι χτύπησαν δημοσιογράφο


Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται αυτή την ώρα η Βουλή: Νέα συλλαλητήρια κάνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ έφτασαν στο Σύνταγμα και οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Πριν από λίγα λεπτά, ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων χτύπησαν έναν δημοσιογράφο που κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού.


Νέο συλλαλητήριο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα ενάντια στη "συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση", όπως διαμηνύει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών. 


Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να καταργηθούν παλαιά και νέα μνημόνια και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και κεφαλαίου.

«Παρών» στο συλλαλητήριο του συντάγματος δίνουν και επιστημονικοί φορείς με το σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε». Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν».

Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια έναντια στα νέα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα από τη Βουλή. 
Ήδη από τις 6:30 ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις  στην πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού - Δέρματος, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών. Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών - Τεχνικών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Α’ Αθήνας, κλαδικά σωματεία και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Σωματεία και επιτροπές αγώνα από τη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, από τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Φοιτητικοί - Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

Ακόμη στη πλατεία Καραϊσκάκη δυναμικό "παρών" δίνουν λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας, Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Θριασίου - Μεγαρίδας και από την περιοχή των Μεσογείων το ΕΚ Λαυρίου.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συγκεντρώνονται οι οργανώσεις των συνταξιούχων καθώς και λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Πειραιά, της Ανατολικής Αθήνας, του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»