Το νέο όπλο που χρησιμοποίησαν οι ανιεξουσιαστές στα επεισόδια της Αθήνας (video)

Με αυτό ήταν οπλισμένοι ορισμένοι αντιεξουσιαστές που προκάλεσαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας χθες το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν πεταμένο στο Σύνταγμα ένα τέτοιο αυτοσχέδιο όπλο και ήδη το έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια για dna και αποτυπώματα.

Ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε στα χέρια ενός αντιεξουσιαστή την ώρα που κάνει επίθεση σε αστυνομικούς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι βολές των κουκουλοφόρων ήταν σε ευθεία βολή.

Ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε μακριά "κάννη" για να επιτύχει μεγαλύτερο βεληνεκές. Το αυτοσχέδιο αυτό όπλο μπορεί να ρίξει και φωτοβολίδες, όμως μπορεί να εκτοξεύσει ακόμα και φιάλη πεπιεσμένου αερίου. Ο πυροσωλήνας είναι συνδεδεμένος με ειδικό μηχανισμό που μπορεί να εκτοξεύει ακόμα και επαναληπτικά τις βολίδες.

Όπως λέει ο ειδικός βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης "... χρειάζονται λίγες γνώσεις για την κατασκευή αυτού του αυτοσχέδιου όπλου...".

Πάντως ο κατασκευαστής θα μπορούσε να ανατρέξει στο διαδίκτυο και να βρει ό,τι πληροφορίες χρειάζεται, κυρίως όμως για την πρόσμιξη των υλικών.

Το βασικό πάντως για τον χρήστη του όπλου αυτού είναι να βρίσκεται σε απόσταση από το θύμα του και λόγω του σωλήνα που είναι αρκετά μακρίκανος να μπορεί να πετάξει όσο πιο μακριά γίνεται είτε ένα σφαιρίδιο είτε την αμπούλα με τις χημικές ουσίες.

Με τη διαδικασία πάντως της κατασκευής αυτοσχέδιων όπλων, οι δράστες αποφεύγουν το ενδεχόμενο σε έναν τυχαίο έλεγχο να συλληφθούν, καθώς μπορούν να το μεταφέρουν αποσυναρμολογημένο χωρίς να προκαλούν υποψίες.

Πηγή: CNN Greece 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη