Οδηγώ και (δεν) σε σκέφτομαι

Έρευνα σχετικά με τις τάσεις στον τομέα της οδήγησης και τις προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2015, και δημοσιοποιήθηκε αυτές τις ημέρες, η LeasePlan Hellas, κορυφαία εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών TNS ICAP.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα οδηγών από τη βάση δεδομένων της LeasePlan, το 93% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το αυτοκίνητο παραμένει το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς στην καθημερινότητα, με το 78% να δηλώνει ότι προτιμάει να οδηγεί αυτοκίνητο μέσω leasing.

Το 27% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της κοινής χρήσης εταιρικών οχημάτων, ενώ μόλις το 49% θεωρεί ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο σημαντικό από το κινητό του. Παράλληλα, το 44% των οδηγών απάντησε ότι θα αισθάνονταν άνετα με μία συσκευή τηλεματικής εγκατεστημένη στο αυτοκίνητό του.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το 19% «φλερτάρει» με άλλους οδηγούς σε ένα μποτιλιάρισμα, ενώ στην ερώτηση «Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο», το 17% των ερωτηθέντων απήντησε τους Έλληνες, με το 45% αυτών να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ο κύριος λόγος για την επιλογή ενός «πράσινου» αυτοκινήτου είναι το περιβάλλον, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα επέλεγαν ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, με στόχο την οικονομικότερη χρήση και την αποφυγή επιπρόσθετων χρεώσεων.

Ο κ.Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas δήλωσε: «Στόχος μας στη LeasePlan Hellas είναι να προσφέρουμε πάντα τις βέλτιστες υπηρεσίες στον τομέα μίσθωσης αυτοκινήτων, απαντώντας στις ανάγκες των Ελλήνων οδηγών. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε εργαλεία και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, σχεδιάζοντας και παρέχοντας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις.»

Δειτε Επισης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο
Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στα Πατήσια-Κινδύνεψαν διαμερίσματα πολυκατοικίας