Ο βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου περιγράφει τη στιγμή του ξυλοδαρμού του (βίντεο)

Επίθεση, από περίπου δέκα άτομα, που φορούσαν κράνη, δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου έτρωγε σε μπιστρό-μπαρ  επί της οδού Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια, περιοχή στο κέντρο της Αθήνας που θεωρείται προπύργιο και πεδίο δράσης των αναρχικών.
 
Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί περίπου τα δέκα άτομα, που αυτόπτες μάρτυρες θαμώνες περιέγραψαν ως «γνωστούς αντιεξουσιαστές».
 
Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου; Που ήσουν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;» και ξεκίνησαν να τον ξυλοκοπούν.
 
Ο βουλευτής δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές.
 
Διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρό Σταυρό, απ’ όπου ο ίδιος, μιλώντας με συντάκτη εφημερίδας επιβεβαίωσε ότι οι δράστες τον κτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα. Επίσης, είπε ότι τον προειδοποίησαν ότι «εάν ξαναπατήσεις εδώ, στα Εξάρχεια, θα σε σκοτώσουμε».
 
Με ανάρτησή του στο τουίτερ μετά τα μεσάνυχτα, ο εκ των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης έγραψε ότι «η επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια».
 
Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό που βουλευτής, και μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δέχεται βίαιη επίθεση, δημόσια. Ο προηγούμενος ήταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, που ξυλοκοπήθηκε στη Πλατεία Συντάγματος.
 
Το μπιστρό στο οποίο ξυλοκοπήθηκε ο κ. Οικονόμου βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το εστιατόριο στο οποίο είχε προπηλακιστεί, πάλι από «αγανακτισμένους των Εξαρχείων», όπως είχαν χαρακτηριστεί, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε βγει με τη γυναίκα του για φαγητό.

 
Ο ίδιος  ο κ. Οικονόμου περιέγραψε την στιγμή του ξυλοφαρμού του.  
 

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη