Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η ελληνική αστυνομία έπειτα από ισχυρή έκρηξη βόμβας το βράδυ της Τετάρτης έξω από υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα.
 
 
Εκεί στεγάζεται η διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού της τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας. Στις 22:05 άγνωστος τηλεφώνησε στον ενημερωτικό ιστότοπο zougla.gr και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και  έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτών. Η βόμβα, που ήταν σε τσάντα στην είσοδο της τράπεζας, εξερράγη λίγο πριν εκπνεύσει η διορία.
 
Κάμερα στο σημείο κατέγραψε δύο πρόσωπα
 
Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στους δρόμους έχουν καταγράψει δύο άτομα να φεύγουν με μοτοσυκλέτα από το σημείο της έκρηξης.
 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πριν από περίπου μισό χρόνο είχαν τοποθετήσει παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οδό Σταδίου, που όμως δεν είχε εκραγεί.
 
 
Πάντως, είναι ευτύχημα ότι λόγω του προχωρημένου της ώρας (22:38) δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο της έκρηξης, και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές  στην τράπεζα και σε γύρω κτίρια.
 
 
Η οδός Πανεπιστημίου παραδόθηκε στη κυκλοφορία λίγο πριν τις 8 το πρωί σήμερα, αφού όλη τη νύχτα άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διεξήγαγαν επιτόπου έρευνες.
 
 
Τον περασμένο μήνα, με πρόταση της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση της Βουλής με αποκλειστικό θέμα την αύξηση ενεργειών βίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι τηρούνται ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Η αντιπολίτευση αντέτεινε ότι δεν φαίνεται να είναι αρκετά.
 
 
 
Πηγή φωτογραφιών: protothema
 
Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας
 
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα