Καμμένος: Μόνο η Αμερική είναι πραγματική φίλη και μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα

Μόνον η Αμερική μπορεί να βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, και μάλιστα «χωρίς τοκογλυφικά επιτόκια», είπε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Πάνος Καμμένος, λίγες μέρες αφότου επέστρεψε από ταξίδι στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Τζέϊμς Μάτις, και αντάλλαξε χειραψία με τον Πρόεδρο Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο για την εθνική εορτής της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα Ελλάδος, ο κ. Καμμένος είπε πως «μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει να ανοίξουμε τα φτερά μας», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Σχέδιο Μάρσαλ, που περιείχε μεγάλη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «δεν είχε μνημόνια ούτε τοκογλυφικά επιτόκια».

Αντίθετα, συμπλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας, υπάρχουν στην ΕΕ δυνάμεις που επιτίθενται κατά της Ελλάδος, και αναφέρθηκε σε χώρες του Βορρά και στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά την άποψη του Υπουργού , εκτός από τις ΗΠΑ «που αποτελούν διαχρονικά τον πιο πολύτιμο σύμμαχο της χώρας», θα πρέπει εκ παραλλήλου η Ελλάδα να στραφεί και προς άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ρωσία.

Ο κ. Καμμένος, που στη συνέντευξή του αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά με θερμά λόγια στη νέα Κυβέρνηση Τραμπ , διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ έχουν «διάθεση ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Ελλάδα» σε πολλούς τομείς της οικονομίας και ειδικά στην ενέργεια.

Όσον αφορά την την β’ αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, θεωρεί πως γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, τόσο για τα εργασιακά όσο και στο θέμα της ΔΕΗ, και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως τις 7 Απριλίου και να ψηφιστεί πριν το Πάσχα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή