Πένθος στη Βουλή των Ελλήνων μετά από νέο τροχαίο στην Ελλάδα

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν πριν από συνεδρίαση σήμερα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για τέσσερις νέους ανθρώπους ηλικίας 17-18 που σκοτώθηκαν σε νέο τροχαίο δυστύχημα ξημερώματα Τρίτης στην περιοχή του Εύοσμου, στην Θεσσαλονίκη.

Δεν συνηθίζεται να συμβαίνει αυτό στη Βουλή, αλλά επισημαίνεται σε όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης σήμερα ότι η εθνική αντιπροσωπεία θέλει να στείλει ένα μήνυμα αφύπνισης προς κάθε κατεύθυνση.

Τον περασμένο μήνα, 4 άτομα σκοτώθηκαν σε ένα από τα πιο τραγικά, με τον τρόπο που έγινε, τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. Και πάλι τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι. Και πάλι, όπως και σήμερα στον Εύοσμο, η αιτία ήταν η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

 «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο» επισήμανε, ζητώντας να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που χάθηκαν, ο προεδρεύων σήμερα της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγου προανήγγειλε την θέσπιση μαθήματος οδικής ασφάλειας και αγωγής στα σχολεία.
Στον περίπου έναν χρόνο που μεσολάβησε από τον θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη σε παραλιακή λεωφόρο της Αθήνας, έχουν σκοτωθεί στους δρόμους πέραν των 1800 ανθρώπων δήλωσε προ ημερών, σε μία τηλεοπτική συζήτηση ακριβώς για αυτό το θέμα, ο εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς Τάσος Μαρκουίζος, παλαιός αθλητής σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, γνωστός ως Ιαβέρης.

«Από πέρυσι είχαμε 5.000 ανάπηρους σε τροχαία… Πέντε νεκροί την ημέρα, 4 με 5 ζωντανοί νεκροί 20 ανάπηροι 60 τραυματίες στις περισσότερες φορές σε ηλικίες 15 – 29», πρόσθεσε ο κ. Μαρκουίζος, παρουσιάζοντας με «ιδιαίτερα ωμό τρόπο», όπως παραδέχτηκε, τα στοιχεία που διαθέτει, «προκειμένου να το καταλάβουμε και να το χωνέψουμε όλοι».

Το σημερινό τροχαίο στην Θεσσαλονίκη, γύρω στις 3.30 το πρωί, συνέβη, κατά την Αστυνομία, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα νεαρής ηλικίας εξετράπη της πορείας του «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες», στην περιφερειακή οδό της πόλης, και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τσιμεντένιο τοίχο και εν συνεχεία κατέληξε σε περίφραξη. Χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τους 5 επιβαίνοντες, οι 4 από τους οποίους ήταν ήδη νεκροί, και ο 5ος μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο