Παυλόπουλος: Η Ελλάδα πορεύεται αμετάκλητα τον ευρωπαϊκό της δρόμο

Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να δηλώνει ότι ως Έλληνες «πορευόμαστε τον ευρωπαϊκό μας δρόμο», ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε πως με αφορμή τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει το δικαίωμα να υπενθυμίζει στους εταίρους της ότι οι πρόγονοί της, «λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης».  Αυτό και μόνον αρκεί, πρόσθεσε ο Πρόεδρος, για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα.

Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά από την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ευρωπαϊκή διάσταση και προοπτική της Ελλάδος.

«Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της.  Έτσι πορευόμαστε –με τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της
Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη