Το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα

Απάντηση στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το αίτημα υπαγωγής διευκρινιστικής δήλωσης στο κοινό κείμενο για τα 60 χρόνια της Συμφωνίας της Ρώμης, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ. Αναφέρθηκε επίσης στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να επέλθει το συντομότερο δυνατό συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ούτως ώστε στο Eurogroup της 7ης Απριλίου να μπει ένα τέλος στο θρίλερ που πάει να δημιουργηθεί.
 
Δικαιωμένη δηλώνει η κυβέρνηση
 
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την δημόσια παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι σχετικά με την προστασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που έθιξε με την επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές, από τη Ρώμη, υποστηρίζουν ότι, μετά τις παρεμβάσεις της Αθήνας, διατηρήθηκε -παρά τις ενστάσεις πολλών χωρών- το κομμάτι του κειμένου για την κοινωνική Ευρώπη και μάλιστα προστέθηκε αναφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία απουσίαζε από τα πρώτα σχέδια.
 
Παράλληλα, ως θετικό βήμα σχολίαζαν πηγές της κυβέρνησης την αναγνώριση εκ μέρους του προέδρου Γιούνκερ ότι η Ελλάδα δεν εξαιρείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Σημείωναν ως προφανή τη δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας και επισήμαιναν πως «το μόνο που μένει τώρα να διευκρινιστεί, είναι ποια είναι η θέση της ΝΔ».
 
Πηγή: protothema
 

Δειτε Επισης

Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόνα την ώρα του Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Με βαρύ κατηγορητήριο οι 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση