Άμεση ανάγκη επιτάχυνσης των συζητήσεων με την Ελλάδα

Την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών με στόχο την επίτευξη συναντίληψης σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα της αξιολόγησης, περιέγραψε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ.  
 
Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε την απόφαση του σώματος να ζητήσει την επιτάχυνση και εντατικοποίηση των συζητήσεων Ελλάδας - Θεσμών, που όπως ενημέρωσε του ευρωβουλευτές διεξάγονται προς το παρόν εδώ στις Βρυξέλλες και επικεντρώνουν στα μεγάλα ανοιχτά θέματα με στόχο να φέρουν ενώπιον του Εurogroup μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, “ελπίζω των Απρίλιο ή αλλίως τον Μάιο”, όπως σημείωσε. “Οι συζητήσεις διεξάγονται ενόσω μιλάμε”, είπε ο Πρόεδρος.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών εξήγησε ότι “το πακέτο πρέπει να είναι ισχυρό και πειστικό για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του Eurogroup και του ΔΝΤ” και επανέλαβε την πάγια κοινοτική θέση ότι “η αλληλεγγύη έρχεται ως επακόλουθο της ισχυρής δέσμευσης και των τήρησης των όρων”.
 
“Είμαι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αυτή είναι η βέλτιστη πρακτική στην ΕΕ”, απάντησε σε σχετική ερώτηση και εξήγησε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής σοφών για, θα μπορούσαν να επανεισαχθούν στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν ερωτήματα γύρω από την εκπροσώπηση των φορέων των εργαζομένων των εργοδοτών και των κλάδων, αλλά και για τον τρόπο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη. Σημείωσε δε ότι έχει επικοινωνήσει με τον ILO (το διεθνές γραφείο εργασίας) για το θέμα.
 
Σε σχέση τέλος με τις καθυστερήσεις διευκρίνισε ότι τα μέλη του Εurogroup ανησυχούν καθώς όσο περνάει ο χρόνος υπάρχουν επιπτώσεις στις καταθέσεις και την επιχειρηματικής και καταναλωτική εμπιστοσύνη. Απηύθυνε δε έκκληση για επιτάχυνση των διαδικασίων: “η ταχύτητα είναι το κλειδί εδώ, ας τελειώνουμε”.

Δειτε Επισης

Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»