Παζάρι πριν από το Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα

Η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη πριν από το Eurogroup επιβεβαιώνει πως σήμερα το μόνο ουσιαστικό που κρίνεται στις Βρυξέλλες είναι η συμφωνία για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Το σκηνικό είναι πανομοιότυπο με το Eurogoup του Φεβρουαρίου όταν σε αντίστοιχη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πωλ  Τομσεν (ΔΝΤ), Πιέρ Μοσκόβισι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και των Κλάους Ρέγκλινγκ και Νικολά Τζαμαρολι από τον ESM ξεκλείδωσε η επιστροφή των Θεσμών.  

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: "Συχνά έχω συναντήσεις για την προετοιμασία του Eurogroup. Για το αποτέλεσμά τους θα ενημερώσω το Eurogroup και αργότερα θα σας πληροφορήσω". 

Ευρωπαίος αξιωματούχος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Το κουαρτέτο θα πρέπει να συμφωνήσει με την Αθήνα ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία, δήλωσε προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο Β. Σόιμπλε. Όπως είπε υπάρχει κάποια δυσκολία να βρεθεί η συμφωνία αλλά θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με αυτό το θέμα» στο eurogroup, υποστήριξε και σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει πολύ νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή