Τρίτη 19 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Παζάρι πριν από το Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα

  20/03/2017 17:01
Παζάρι πριν από το Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα

Παζάρι πριν από το Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα

  20/03/2017 17:01

Η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη πριν από το Eurogroup επιβεβαιώνει πως σήμερα το μόνο ουσιαστικό που κρίνεται στις Βρυξέλλες είναι η συμφωνία για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Το σκηνικό είναι πανομοιότυπο με το Eurogoup του Φεβρουαρίου όταν σε αντίστοιχη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πωλ  Τομσεν (ΔΝΤ), Πιέρ Μοσκόβισι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και των Κλάους Ρέγκλινγκ και Νικολά Τζαμαρολι από τον ESM ξεκλείδωσε η επιστροφή των Θεσμών.  

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: "Συχνά έχω συναντήσεις για την προετοιμασία του Eurogroup. Για το αποτέλεσμά τους θα ενημερώσω το Eurogroup και αργότερα θα σας πληροφορήσω". 

Ευρωπαίος αξιωματούχος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Το κουαρτέτο θα πρέπει να συμφωνήσει με την Αθήνα ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία, δήλωσε προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο Β. Σόιμπλε. Όπως είπε υπάρχει κάποια δυσκολία να βρεθεί η συμφωνία αλλά θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με αυτό το θέμα» στο eurogroup, υποστήριξε και σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει πολύ νωρίτερα», συμπλήρωσε.

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας