Η Άγκυρα ζητά την απέλαση των δύο κομάντο που κατέφυγαν στην Ελλάδα

Αίτημα απέλασης, και όχι έκδοσης, των δύο Τούρκων στρατιωτικών που παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα στις ελληνικές αρχές και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, φέρεται να υπέβαλε η Τουρκία στην Ελλάδα.
 
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας στο ΚΥΠΕ την πληροφορία περί «αιτήματος απέλασης», ανέφεραν πως κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, και εικάζουν ότι η Άγκυρα μάλλον ακολουθεί μιαν άλλη μεθοδολογία, με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και να κρατήσει κρατήσει το θέμα των ‘προδοτών και αποστατών στρατιωτικών’ όπως τους αποκαλεί, ανοικτό τουλάχιστον ως το κρίσιμο συνταγματικό δημοψήφισμα του ερχόμενου Απριλίου.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 25/2 επιδόθηκε από την τουρκικής πρεσβεία της Αθήνας στο Υπουργείο Εξωτερικών αίτημα απέλασης των δύο Τούρκων επίλεκτων στελεχών της μονάδας πεζοναυτών, οι οποίοι σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας τους, συμμετείχαν στο πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2015, με σχέδιο, λένε, να συλλάβουν ‘ή και να δολοφονήσουν τον Τούρκο ηγέτη.
 
 
Το αίτημα, λέγεται πως προωθήθηκε προς το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη για τα περαιτέρω. Εν τω μεταξύ, πέπλο μυστηρίου φαίνεται πως καλύπτει τα κατατόπια των δύο στρατιωτικών από τη στιγμή που παραδόθηκαν στις συνοριακές αρχές στην Ορεστιάδα, και συνελήφθησαν πάραυτα για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μεταφερθεί σε μέρος άγνωστο, και ότι τελούν υπό διαρκή φρούρηση για λόγους ευνόητους. Συναφώς, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέρει στο τελευταίο του τεύχος ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες, δεκάδες Τούρκοι φυγάδες έχουν φθάσει τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν και αυτοί πολιτικό άσυλο.
 
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Άγκυρα ζητά επίμονα τα στοιχεία των Τούρκων πολιτών που έχουν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, αλλά η Αθήνα αρνείται να το πράξει αυτό.
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας