Πώς έγινε το φοβερό δυστύχημα με την Porsche

Προκαλεί σοκ το βίντεο του δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Μια ανεξέλεγκτη Porsche (911 μοντέλο 997 turbo) περιστρεφόμενη εισέρχεται στο χώρο στάθμευσης με το πλάι, τα λάστιχα να καπνίζουν και με υψηλή ταχύτητα. Ο οδηγός έχει χάσει νωρίτερα τον έλεγχο και την κατεύθυνση του οχήματος. Η Porsche περιστρέφεται χωρίς έλεγχο. Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που έχει απόδοση λίγο κάτω από τα 475PS και είναι 4κίνητο. Διαθέτει συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και ηλεκτρονικά που εφόσον είναι ενεργά προστατεύουν σε δυναμικές καταστάσεις.

Παρατηρώντας λοιπόν προσεκτικά το βίντεο πριν και μετά δεν υπάρχει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ο δρόμος είναι άδειος. Δύσκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι χάθηκε ο έλεγχος από κάποια στραβοτιμονιά λόγω άλλου οχήματος. Ίσως μια στιγμιαία απόσπαση προσοχής, ίσως κάποιο αδέσποτο ζώο ή κάτι άλλο να ήταν η αρχή της συμφοράς. Οδηγικό λάθος; Υπερβολική ταχύτητα;

Σίγουρα πρόκειται για ακραία κατάσταση είναι εμφανές ότι το αυτοκίνητο έχει υψηλή ταχύτητα μπαίνοντας στο πάρκινγκ. Τη στιγμή της σύγκρουσης χάνουν τη ζωή τους  τέσσερις άνθρωποι. Η Porsche χτυπά με το πίσω μέρος το σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο προσκρούει πάνω στο κτίριο και κόβεται στα δυο. Ταυτόχρονα εκσφενδονίζεται από την Porsche το κιβώτιο ταχυτήτων και η μηχανή. Το σταθμευμένο αυτοκίνητο χτυπάει στον τοίχο και κόβεται στα δυο. Κομμάτια του εισέρχονται από την πόρτα μαζί με φλόγες και βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Αμέσως μετά φαίνεται πανικόβλητος ενώ πετάγεται έξω ο πατέρας της οικογένειας.

Η Porsche συνεχίζει την πορεία της για λίγα μέτρα ακόμη και καταλήγει πίσω από το πάρκινγκ όπου απανθρακώνεται. Είναι σαφές ότι τη στιγμή της σύγκρουσης λόγω σφοδρότητας αναφλέγεται το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του ενός ή και των δυο αυτοκινήτων.

Που επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Πρώτον εάν ο οδηγός της Porsche που φαίνεται να είναι ο 23χρονος, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και δεύτερον πώς χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος που έπεσε στο σταθμευμένο ΙΧ της οικογένειας από την Πτολεμαϊδα. Ηδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τα θύματα για να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και θα γίνουν εργαστηριακές και ιστολογικές εξετάσεις.

Τι κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας των Jumbo 

Οι αρχές βασίζονται και στις καταθέσεις μαρτύρων. Ηδη έχει καταθέσει ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας Jumbo σύμφωνα με τον οποίο ο νεαρός πήρε το αυτοκίνητο από το σπίτι του στην Εκάλη και κατόπιν μαζί με τον φίλο του, Ανδρέα Γεωργακόπουλο συναντήθηκαν με άλλους φίλους τους σε κάποιο μαγαζί στα βόρεια προάστια. Μετά αναχώρησαν με προορισμό την Αράχωβα. 

Οι μαρτυρίες των οδηγών

Φως στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν και οι μαρτυρίες οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Αυτό που αναζητείται είναι πώς έχασε τον έλεγχο η Porsche η οποία πέρασε στο πάρκινγκ και συνετρίβη πάνω στο σταθμευμένο ΙΧ. Ψάχνουν να δουν εάν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα για να υπολογίσουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου. 

Ηδη οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από οδηγούς που είτε προπορεύονταν είτε τους είχε προσπεράσει η μοιραία Porsche. Την ίδια ώρα εξετάζεται υλικό από τις κάμερες της Εθνικής. Την Τρίτη θα υπάρξει ενημέρωση για το κατά πόσο ο οδηγός της Porsche είχε δίπλωμα οδήγησης. 

Δύο οικογένειες σε πένθος

To τραγικό δυστύχημα αφήνει πίσω του δύο οικογένειες σε πένθος και ένα σοκαρισμένο πατέρα και σύζυγο που είδε μποστά στα μάτια του την Porsche να καρφώνεται και να τυλίγεται στις φλόγες πάνω στο αυτοκίνητό του το Honda Civic στο οποίο ήταν μέσα η γυναίκα του και το παιδί του. 

Στο βίντεο, φαίνεται καθαρά το σταθμευμένο ΙΧ της οικογένειας, ενώ ξαφνικά, εμφανίζεται η Porsche να τρέχει με ανεξέλεγκτα με  ιλιγγιώδη ταχύτητα, να προσκρούει και να παρασύρει το σταθμευμένο όχημα. Ακολουθεί η έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή στους 3 από τους 4 νεκρούς.  Η μητέρα, το παιδί και ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου απανθρακώθηκαν, ενώ ο συνοδηγός της Porsche, πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά και διαμελίστηκε. «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο parking όχι στην άκρη του δρόμου...», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα