Προκαλεί ξανά Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας

Ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσλογλου «σήκωσε το γάντι» στον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας Υπουργός Άμινας Πάνος Καμμένος ότι δεν  κατανοεί, γι' αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις.
 

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά (έχουμε διαφορετικές θέσεις). Αλλά γι αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού , (Πάνος Καμμένος), κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “ Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά...Γι αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πώ. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός...

 

...Τί θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους... Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τί μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πούν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας” ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης; 

Καμμένος: Αν πατήσουν στα Ιμια να δούμε πώς θα φύγουν μετά

Kοτζιάς προς Τσαβούσογλου: Ο καθείς και το μέτρο του

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»