Στυγερή δολοφονία Αρχιμανδρίτη στην Αθήνα

Μία πετσέτα που ήταν τοποθετημένη στο πρόσωπο του 47χρονου Αρχιμανδρίτη, τυλιγμένη με κομμάτια υφάσματος γύρω από το κεφάλι του, ήταν αυτή που, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατό του.

 
Ίσως νωρίτερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, ο δράστης είχε τοποθετήσει στο πρόσωπο του θύματος και το ματωμένο μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν ο δράστης να ήταν γνωστός του Αρχιμανδρίτη, ίσως και από τον κύκλο ανθρώπων, που κατά καιρούς βοηθούσε ο άτυχος ιερωμένος ή ο δράστης να τον έπεισε να ανοίξει την πόρτα με κάποιο «πρόσχημα».
 
Ο δράστης αρχικά φαίνεται να έχει προσπαθήσει να στραγγαλίσει το θύμα του, το έχει ξυλοφορτώσει άγρια όπως προκύπτει από την ιατροδικαστή, που εντόπισε σπασμένα πλευρά, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να έχει προκαλέσει ασφυξία στον ιερέα με την πετσέτα και το μαξιλάρι. Νωρίτερα ο δράστης είχε δέσει τα χέρια του θύματος με κορδόνια και τα πόδια του με το παντελόνι της πυτζάμας και κορδόνια.
 
Στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη που ιερουργούσε σε Ιερό Ναό της Π. Πεντέλης, βρέθηκε παραβιασμένο ένα έπιπλο-βιτρίνα στο εσωτερικό του οποίου είχε χρυσά εγκόλπια και κοσμήματα, ενώ και οι υπόλοιπο χώροι είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά. Τον 47χρονο αναζήτησε, φίλος του, επίσης  Αρχιμανδρίτης που ιερουργεί σε άλλον Ιερό Ναό στα Πευκάκια, καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του. Οι ιερείς είχαν ανταλλάξει και κλειδιά από τις οικίες τους, με τον φίλο του θύματος να πηγαίνει στο σπίτι του, όπου εντόπισε στο υπνοδωμάτιο νεκρό τον ιερέα και ειδοποίησε την αστυνομία.
 
Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν τον χώρο αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό του δράστη.
 
«Αυτόπτης» μάρτυρας της άγριας δολοφονίας του 47χρονου Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα είναι ένα σκυλί ράτσας Μαλτέζ, που αποτελούσε την παρέα του ιερωμένου. Το σκυλάκι βρέθηκε φοβισμένο και κουλουριασμένο στην άκρη του καναπέ του σπιτιού του άτυχου ιερέα. Μάλιστα το έγκλημα προσδιορίζεται χρονικά το μεσημέρι προς απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν ο ιερέας είχε επιστρέψει από την καθιερωμένη βόλτα του με τον τετράποδο φίλο του. Γείτονες του θύματος δεν είχαν ακούσει φασαρία στο διαμέρισμα ούτε γαυγίσματα από το μικρό σκυλί, το οποίο είτε φοβήθηκε από τον δράστη, είτε η μυρωδιά του ήταν… γνώριμη.
 
Στο μεταξύ ένα άλλο άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στη Λ. Ποσειδώνος στην αερογέφυρα προς Άγιο Κοσμά. Ένας χειμερινός κολυμβητής εντόπισε μέσα σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, νεκρό άνδρα, καθισμένο πάνω σε μια παλιά πολυθρόνα, με τραύματα από τσεκούρι στο κεφάλι. Δίπλα του βρέθηκε ένα τσεκούρι που ενδεχομένως είναι το όργανο της δολοφονίας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσαν ότι το θύμα είναι ένας 48χρονος από την Αλβανία, ενδεχομένως άστεγος, και αναζητούν άτομα που φαίνεται να έμεναν μαζί με το θύμα στο ακατοίκητο οίκημα.

Πηγή: The Toc 

Δειτε Επισης

Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα